fbpx
Вести

Интензивно се гради Пишичка брана кај Пробиштип

Се гради Пишичка брана кај Пробиштип. Механизацијата е на терен. Се очекува до крајот на годината градежните активности целосно да бидат завршени. Новата брана која чини околу еден милион евра ќе биде бетонска, со што ќе се спречат хавариите како тие од пред три години.

intenzivno se gradi pishichka brana kaj probishtip

 

Покрај Пишичка брана, годинава треба да започне изградбата на брана Речани во Кочанско – Виничкиот регион, како и брана на реката Козјак во Карбинци. Со изградбата на нови брани ќе се регулираат коритата на реките и нивните притоки со што би се намалила и опасноста од поплави како оние што беа во јануари минатата година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close