fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Исплатени субвенции за полјоделски култури

Исплатата на субвенциите ќе продолжи да се одвива тековно, согласно календарот на исплата, велат од МЗШВ.

Денеска, на сметките на 23.524 субјекти исплатени се над 512,5 милиони денари на име субвенции:
-411,5 милиони денари, директни плаќања по обработлива земјоделска површина за сите полјоделски култури освен тутунот,
-54,5 милиони денари на малите земјоделските стопанства кои се дефинирани според историски плаќања за претходните три години и
-над 46 милиони денари за сите кои имаат заклани амортизирани несилки во регистриран кланичен капацитет.
Исплатата на субвенциите ќе продолжи да се одвива тековно, согласно календарот на исплата, соопштија од МЗШВ.
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close