fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Исплатени субвенции за произведеното и предадено млеко за период од октомври – декември 2021 година

Со оваа исплата, премија за предаденото млеко добија 332 млекопроизводители со вкупна финансиска поддршка во вредност од 11.8 милиони денари.

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој реализираше исплата за произведеното и предадено млеко за период од октомври – декември 2021 година. Корисници на оваа поддршка која изнесува 3,5 / кг за предадено кравјо, односно 4,5 денари за предадено овчо и козјо млеко се земјоделските стопанства кои произведеното млеко го предале во преработувачки капацитет во горенаведениот период.
Со оваа исплата, премија за предаденото млеко добија 332 млекопроизводители со вкупна финансиска поддршка во вредност од 11.8 милиони денари.

 

 

 

 

 

 

 

agrotim.mk

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close