вести

Канцеларија на ЛАГ во Старо Нагоричане

(Oвој напис е објавен на: февруари 7, 2017)

Министерот за земјоделство, Михаил Цветков, директорот на УСАИД во Македонија Џејмс Стејн, и претставничката на амбасадата на Швајцарија Бригит Хадман, свечено ги отворија канцелариите на две нови локални акциони групи, ЛАГ -ови во североисточниот регион.

usaidlogo

Првата од нив е во Старо Нагоричане. Во партнерство со Центарот за развој на североисточниот плански регион беа формирани локалната акциона група „АБЕР“ 2015 од претставници од општините Старо Нагоричане, Липково и Куманово и локалната акциона група „Осоговски лисец“ формирана од претставници од општините Ранковце, Кратово и Крива Паланка.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close