fbpx
Агро бизнисВестиТоп вести

Од 2017 до 2021 се исплатија 35 милиони евра на 2.098 корисници преку ИПАРД

Се олеснија административните процедури за конкурирање за мерките

Според министерот за земјоделие Љупчо Николовски, максималната искористеност на ИПАРД програмите останува во фокусот на земјоделските политики.

– Во периодот 2017-2019 година ставивме силен акцент за мотивирање и зголемување на корисниците на европската ИПАРД: се олеснија административните процедури за конкурирање за мерките, се скрати времето за склучување договори од 12 на 6 месеци, од 2017 до 2019 се исплатија 20 милиони евра на 1.198 корисници, а од 2017 до 2021 се исплатија 35 милиони евра на 2.098 корисници. Македонија ќе продoлжи да биде лидер во искористеноста на ИПАРД, тоа е влог во развојот на земјоделството и економијата, изјави Николовски.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close