fbpx
Агро бизнисВестиТоп вести

Министерот Николовски ја посетил и Национална библиотека за земјоделство во Рим

Радуваат ваквите посети особено овие каде можеме да се информираме, научиме и дознаеме нешто повеќе за културата на нашите пријатели, објави министерот Љупчо Николовски.

Работната посета во Италија ја завршувам со едукативна, и интересна обиколка на познатата Национална библиотека за земјоделство во Рим. Интересен е фактот што најстариот зачуван пишан збор е од далечната 1545 година.
Библиотеката е основана во 1860 година, веднаш по формирањето на Министерството за земјоделство прехрана и шумарство на Италија. Радуваат ваквите посети особено овие каде можеме да се информираме, научиме и дознаеме нешто повеќе за културата на нашите пријатели, објави министерот Љупчо Николовски.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close