ВестиВидео/интервјуаМеханизацијаТоп вести

Најново од производите на Ино Брежице

Мулчер со странична хидраулична ротирачка косилка BDR, BD, BDL

Универзалната завртка за хидраулична ротација   е одличен екстра конектор кој  овозможува да да ја искосиме  тревата околу стебла или винова лоза или столбови. Универзалната косилка се одликува со оригинална форма: заштитна фолија со соодветно дизајниран излез за исфрлање и тркало за поддршка кое овозможува двиѓење  на теренот. Страничното поместување на хидрауличната ротациона косилка  ја активира сензорот преку хидраулика. Со користење на мулчерот и ротационата косилка , се избегнува двојно работење и употреба на хербициди, што значи заштеда на време, пари, а во исто време  се прави еколошки поприфатливо одржување на зелени површини во лозје или овоштарник.

Се произведуваат два модели.

Моделот BDR содржи косилка со комплетен хидрауличен погонски систем (погоден за употреба на mulchers на ELITE L, ELITE и ELITE OPEN).Моделите BD и BDL  го користат хидрауличниот систем на тракторот за возење. Моделот BD и BDL  може да се монтираат на неколку приклучоци за трактори (мулчери, секачи, итн.). За BD или BDL уредот, тракторот мора да обезбеди:- проток на масло 28-35 l / min- притисок 160-200 бари- ладилник за масло- хидраулична врска со повратна вода без притисок. Р.З.Б.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close