вестиСоветиТоп вести

J. Willibald GmbH , најуспешна во технологијата за сечење

 

Повеќе од 50 години, J. Willibald GmbH е многу успешна во технологијата за сечење. Благодарение на нивните иновативни шредери, широк спектар на биолошки материјали може да се подготви по желба. Во прилог на главното поле на компостирање, исто така, успешно се покажаа во припрема на  биомаса и биогас супстрат.

Во врска со преработката на биомаса и компост, EP 5500 ајкула серија се истакнува посебно. Со овој шредер, секој материјал од биомаса може совршено да се исецка.
Вилибалд шредерите, исто така, се користат во подготовка на супстрат. За подобра и побрза обработка и ферментација на биогас супстратите, се препорачува суровината за супстратот да да биди исецкана и дефибрирана.

Економичните влезни модели се мобилниот Willibald MS 3000 Miniark (80 km / hchassis) и стационарниот електричен шредер UZ 80.
Ако има големи количества материјал што треба да се сечат, мобилниот “EP 5500 Shark I” би бил вистинскиот избор. Оваа машина  подготвува големи  количини брзо и со совршен резултат.

Сите шредери обработуваат различни суровини.


Во прилог на ѓубриво, на пр. Компири, силажата од шеќерна репка или трева, исто така, може да се сецкаат. Некои оператори на фабрики за биогас известуваат дека варењето на супстратите резултирало со подобра издржливост и намалено абење во воведената техника. Покрај заштедата на трошоците на супстратот, исто така беше можно да се намалат трошоците за електрична енергија и трошоците за поправка.
Ве молиме да најдете дополнителни информации на www.willibald-gmbh.de

 

Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close