fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Нашата земјоделска пензија само 137 евра

Просечната земјоделска пензија не е ниту 8.500 денари, инвалидската пензија е пониска од 15.000 денари, семејната одвај надмина 13.000 денари,а воената што важи за највисока е одвај 385 евра. Просечната пензија во земјава за март годинава изнесува 266 евра!

Само 17 пензионери имаат пензии поголеми од 60.000 денари, а само 0,1 отсто имаат пензија повисока од 50.000 денари. Просечната земјоделска пензија не е ниту 8.500 денари, инвалидската пензија е пониска од 15.000 денари, семејната одвај надмина 13.000 денари,а воената што важи за највисока е одвај 385 евра. Просечната пензија во земјава за март годинава изнесува 266 евра! , пишува Фактор.мк 

Најновите податоци покажуваат дека повеќе од 10.000 пензионери месечно примаат 204 до 214 евра пензија.

Бројот на пензионери во март годинава во однос на февруари се намалил за 792 лица односно за 0,2 отсто.

 

https://faktor.mk/najvisokata-penzija-probi-60000-denari-od-penzionerskata-sarma-kolkumina-jadat-meso-a-za-koi-e-zelkata

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close