вести

Од 1 јули поскапуваат сите цигари

(Oвој напис е објавен на: февруари 25, 2017)

Согласно календарот за зголемување на акцизата за цигари, од први јули предвидено поскапување по кутија цигари за 3 денари. Новата, повисока цена во продавниците на Македонија треба да почне да се применува на стартот од летото доколку производителите не решат тие да ја компензираат.

od 1 juli poskapuvaat site cigari

 

Ова е последно зголемување на цените за 3 денари по кутија. Согласно планот, од наредната година цигарите ќе поскапуваат по 4 денари годишно.

Ваквиот тренд на покачување за осум години драстично ќе ги поскапи цигарите во земјава, кои се очекува да надминат 2,5 евра по кутија.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close