fbpx
Вести

Од трња до опитен овоштарник

od trnja do opiten ovoshtarnik

Опитно поле со двесте и педесет автохтони овошни садници од сите региони на Македонија, денеска беше поставено во кругот на Регионалниот центар на Агенцијата за поттикнување развојот на земјоделското производство. Стручњаците од Агенцијата, со доброволна работа, од камења и трња, прават демонстартивно- опитен овоштарник во кој ќе биде поставен систем за наводнување „капка по капка“ со компјутерско наведување и течно ѓубрење.

Во Република Македонија, стручните лица на Агенцијата имаат поставено триесет демонстративно- опитни овоштарници и лозови насади, со домашни и увозни садници, а целта е, лозаро-овоштарството кое се субвенционира од Државата, да се развива со стручен надзор и по европски стандарди.

Тагови

Слични написи

79 Comments

  1. Now the positioning technology has been widely used. Many cars and mobile phones have positioning functions, and there are also many positioning apps. When your phone is lost, you can use such tools to quickly initiate location tracking requests. Understand how to locate the location of the phone, how to locate the phone after it is lost?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Close