fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Се зголемуваат субвенциите за оризарите без сертифициран семенски материјал

Со направената измена се зголеми поддршката за земјоделците кои немаат сертифициран семенски материјал на 25.000 денари за површини до 5 хектари, а оние земјоделци кои имаат површини од 5 до 50 хектари ќе добијат финансиска поддршка од 30.000 денари по хектар.

Владата на Република Северна Македонија на денешната 35-та седница донесе одлука за зголемување на висината на финансиската поддршка за подмерката за ориз без сертифициран семенски материјал. Со направената измена се зголеми поддршката за земјоделците кои немаат сертифициран семенски материјал на 25.000 денари за површини до 5 хектари, а оние земјоделци кои имаат површини од 5 до 50 хектари ќе добијат финансиска поддршка од 30.000 денари по хектар. Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги слуша своите земјоделци и секогаш кога е потребно им излегува во пресрет.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close