Овошки кои ќе донесат вреќи пари

(Oвој напис е објавен на: December 28, 2018)

Оревите се овошки кои спаѓаат во едни од најпрофитабилните бизниси, но, многумина пропуштаат шанса да се занимаваат .

Истото се однесува и за лешниците кои можат да се одгледуваат масовно.

По десет години од садењето инвестицијата се враќа, а откако ќе поминат 15 години може да се заработат по 20.000 евра од хектар.

Денес постојат модерни сорти кои имаат висока родност.


 

faktor.mk

Share Button