вести

Пофалби за Македонија од Европската комисија за здравје и безбедност на храната

Денеска во Брисел се одржа конференција на тема „Прекугранични болести кај животните во Европа – важноста од меѓународна соработка за одржливо сточарство“, на која што присуствуваа министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија, Љупчо Николовски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов.

На конференцијата, Европската комисија за здравје и безбедност на храната, ја пофали Македонија за политиките за справување со болестите кај животните во 2017 година, но и за мерките кои што ги презема во оваа област АХВ, а кои во најголем дел се усогласени со европските регулативи. Следниот месец оваа конференција ќе се одржи во Македонија.


 

24mk

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close