ВестиЕкологијаТоп вести

Порибување на вешатчкото езеро Глобочица

Околу 300 единки возрасен крап, денеска беа пуштени во водите на вештачкото езеро Глобочица. Порибувањето е дел од законските обврски на концесионерот „Крап 2015“ кој стопанисува со водите на езерото.
Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ, учествуваа на денешното утринско порибување на езерото, на брегот од месноста Теснец.
Продолжуваме да се грижиме за природата и за зачувување на природниот биодиверзитет.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close