fbpx
ВестиМакедонија

Поштарите носат изводи од матичната евиденција на домашна адреса

Националната Пошта воведе нова услуга за достава на изводите од матичната евиденција на домашна адреса на граѓаните.

Националната Пошта воведе нова услуга за достава на изводите од матичната евиденција на домашна адреса на граѓаните.

-Пошта ги доставува изводите од матична евиденција на адреса на секој заинтересиран граѓанин низ целата држава. Избегнете ги гужвите во сообраќајот, турканиците пред шалтерите и не се изложувајте на ризик од Ковид-19!, објави Пошта.

Постапката се одвива во 4 едноставни чекори. прво треба да се пристапи на https://e-portal.uvmk.gov.mk/ , што е платформа на Управата за водење на матични книги која гарантира заштита на личните податоци и безбедна наплата. Таму треба да се пополнат податоците, да се избере начинот на достава преку поша, а таксата се плаќа електронски.

Поштарот ги доставува бараните документи на домашната адреса во рок од 72 часа. Документите се доставуваат препорачано со повратница.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close