fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Потрошувачката кошничка зголемена за 1.000 денари

СДСМ: Растат платите, преземаме мерки за пониски трошоци на домаќинствата

36.786 денари е потрошувачката кошничка во март, за 1000 денари поскапела од почетокот на годинава. Ова го потврдуваат и цените на основните прехранбени продукти на пазарите и маркетите. За храна и пијалоци во март биле потребни минимум 15.780 денари, а за режиски трошоци 11.597 денари. Останатите пари од синдикалната минимална кошничка се за превоз, облека и за здравствени услуги.https://mk.tv21.tv/potroshuvachkata-koshnichka-zgolemena-za-1-000-denari-sdsm-rastat-platite-prezemame-merki-za-poniski-troshotsi-na-domakinstvata/

  • јајца 12, 15 ден – 270 денари (табла)
  • краставици 70
  • домати 170
  • компир 90
  • кромид 15

 

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close