fbpx
ВестиМакедонија

Продажбата на автомобили во Европа во 2020 – најлоша година во последните неколку децении

Најдобрите европски пазари за автомобили лани го забележаа најголемиот годишен пад на продажбата во последните неколку децении, со постојаните ограничувања заради корона вирусот, во очекувае да закрепнат на почетокот на оваа година.

Најдобрите европски пазари за автомобили лани го забележаа најголемиот годишен пад на продажбата во последните неколку децении, со постојаните ограничувања заради корона вирусот, во очекувае да закрепнат на почетокот на оваа година.

Регистрациите на автомобили паднаа за околу 25 проценти минатата година во Германија, Велика Британија, Франција, Италија и Шпанија, петте најголеми европски земји за купување автомобили, според здруженијата на индустрии и министерствата за транспорт, пишува „Аутомотив њус Јуроп“.

Новиот бран на КОВИД-19 доведе неколку влади повторно да ги спроведат мерките за блокирање, кои најверојатно ќе се „влечат“ според барањата во почетокот на оваа година.

Регистрациите на нови автомобили во Германија паднаа за 19 проценти во 2020 година, според органот за транспорт КБА.

.https://nezavisen.mk/prodazhbata-na-avtomobili-vo-evropa-vo-2020-najlosha-godina-vo-poslednite-nekolku-decenii/

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close