fbpx
ВестиЛов и риболов

Радика и Мавровско Езеро збогатени со 20.000 пастрмки

Јавната установа Национален парк „Маврово” деновиве ги пориби Радика и Мавровско Езеро со 20 илјади парчиња подмладок на автохтона радичка пастрмка.

poribuvan-e-660x348

Како концесионери на Радика и Мавровско Езеро оваа активност ја реализираме според годишната програма. Ова е второ порибување, по тоа во првиот квартал од годинава, кога исто така извршивме порибување со автохтона или позната како радичка пастрмка, изјави Онер Јакупоски, директор на НП „Маврово”.

Подмладокот е набавен во Институтот за сточарство „Шум“ од Струга.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close