fbpx
ВестиВкусот на традицијатаСовети

Сезона на костени: Како да ги подготвите и исчистите најлесно?

Мирисот на печен костен е дефинитивен знак дека студените денови ни се блиску.

Покрај прекрасниот вкус со слатка арома, костенот е одличен за здравјето и телото.

Го зајакнува имунитетот, што е многу важно во овие есенски и зимски месеци, а богат е и со магнезиум, калциум, калиум и витамин Б.

Па, ако се решивте да отворите сезона на костени дома, погледнете како најлесно да ги подготвите и брзо да ги исчистите:

Како да испечете костени во рерна:

Како да испечете костени во тава:

Како да направите костени во фолија со арома:

Брзинска подготовка во микробранова:

2 начина како лесно да ги излупите готовите костени:

Печени

Варени

Кога ги одбирате плодовите, гледајте да бидат со сјајна кора и без дупчиња по нив. Мора да бидат суви и соодветно тешки на големината.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

 

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close