fbpx
Вести

Социјални мрежи, мекици и фондови на листата на нови трговски марки во Македонија

Социјалната мрежа Фејсбук, фамозниот Фонд за иновации и технолошки развој, како и популарните „Крофните од Хром“ се најдоа на листатат на новорегистрирани трговски марки за 2018 во Заводот за индустриска сопственост кои ќе го штитат своето име и знак во наредните 10 години.

Меѓу стотиците трговски марки кои добија решение оваа година доминираат странските производи и услуги кои се штитат на македонскиот пазар, но има и носители од македонија, кои за волја на вистината, не може да се каже дека наметнуваат голема креативност и конкурентност.

 


 

faktor.mk

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close