fbpx
ВестиТоп вести

Субвенции за набавка на добиток

Огласот е за набавени јуници, овци, кози и свињи, а висината на подршката е до 6,5 милиони денари по корисник.

subvencii za nabavka na dobitok

 

Парите  се добиваат со ко-финансирање до 50 проценти  од одобрените трошоци. За младите земјоделци трошоците ќе можат да се намалат и до 55 или до 75 отсто во зависност од местото на фармата.

Еден сточар може да поднесе едно барање за набавка на добиток или најмногу две барања за финансирање на уште една мерка од програма за рурален развој.

Изборот ќе се врши со  бодување и според датумот и времето на поднесување на барањето.

Аплицирањето е исклучиво електронски и ќе се врши до крајот на септември.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close