Богојавленско порибување со пастрмка во реката Брегалница во Делчево

Богојавленско порибување со пастрмка во реката Брегалница во Делчево

Спортските риболовци од Делчево денеска во реката Брегалница во Делчево го извршија првото Богојавленско порибување со пастрмка. Како што истакна претседателот на Спортско риболовното друштво „Брегалница“ Ванчо Стојмирски, ова е првпат во Делчево да се врши порибување со пастрмка. -На овој денешен ден решивме да ја порибиме река Брегалница во Делчево со пастрмка. Две наши фирми од Делчево ни помогнаа да го извршиме порибувањето, односно тие ги обезбедија средствата за да набавиме 30 килограми пастрмка….

Повеќе...

Водостопанство Брегалница: Нема да има одложување на сезоната за наводнување

Водостопанство Брегалница: Нема да има одложување на сезоната за наводнување

Земјоделците кои ја користат водата од ХС Брегалница навреме да ги подготват површните за сеидба бидејќи сезоната на наводнување нема да биде одложена, рече директорот на водостопанство „Брегалница“ од Кочани, Николчо Колев.

Повеќе...