Интервју со Проф. д-р Владимир Какуринов извршен директор на консалтинг и тренинг центар Клуч и редовен професор на северно кавкаскиот федерален универзитет, Ставропол – Русија

Интервју со Проф. д-р Владимир Какуринов извршен директор на консалтинг и тренинг центар Клуч и редовен професор на северно кавкаскиот федерален универзитет, Ставропол – Русија

     Професоре дали воопшто имаме потреба да делуваме и да размислуваме за дозволување на ГМО производство во Македонија ? -Нема никаква потреба од тоа. Македонија има доволно ресурси да произведува храна заради што производството на ГМО храна е тотално непотребно. Она што е за одбележување е дека околу ГМО храната има многу контроверзии што е факт. Тие контроверзии доведоа до состојба и во светот веќе не се знае што е наука, што не е…

Повеќе...