Италијанците ја макаат „буковската  пипер“ со леб, а таа се уште не е креирана како бренд 

Италијанците ја макаат „буковската  пипер“ со леб, а таа се уште не е креирана како бренд 

    „Италијанците макаат „буковска пипер“ со леб, месото го макаат во неа и уживаат во вкусот“ вака го опишува впечатокот во кратки црти Даниела Мандровска од селото Буково, битолско при неодамнешната посета на Италија, на манифестација каде со поддршка на „Слоу Фуд-Македонија “ги претставила своите производи, мелен „буковец“ и толчена црвена „буковска пипер“. Мандровска три пати по ред присуствува на „Пазарот на локални производи“ во Битола, што се одржува во организација на  „Слоу Фуд-Битола“…

Повеќе...