fbpx
ВестиТоп вести

Тече рокот за аплицирање за финансиска поддршка за предадено грозје

Тече рокот за аплицирање за финансиска поддршка  за произведено и предадено грозје кај  регистриран  откупувач.

Финансиска поддршка од еден денар ќе добијат сите земјоделци кои произведеното грозје од сортите вранец и смедервка, го предале на регистриран капацитет на вино во Република Македонија.

Земјоделците кои ги исполнуваат условите барањата може да ги поднесуваат по електронски пат во Подрачните единици на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство најдоцна до 25- ти декември  годинава. Заедно со барањето, земјоделците треба да достават и потрда за откупено грозје, издадена од страна на регистриран капацитет за производство на вино.

 

Р.З.Б.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close