fbpx
Механизација

Трактор IMT 539

IMT 539 2WD/4WD е најзастапен модел во производната програма на ИМТ. Се работи за универзален трактор кој што со соодветни приклучоци овозможува широка примена во земјоделство, шумарство, комунални и други дејности.

Во прва варијанта, тракторот се произведуваше со мотор од 33 КС и носеше ознака IMT 533. Покасно доби нов мотор од 39 КС. Тракторот е лиценцен – од фабриката MASSEY FERGUSON. Моторот е исто така лиценцен од фабриката PERKINS.

539_traktor

Трактор IMT 539 се нуди со стар и со нов дизајн на плаштот на моторот и кабината. Квалитетот на новиот дизајн овозможува подобра функционалност и подобра ергономија. Ракувањето со тракторот е едноставно и лесно.

Основните карактеристики на тракторот IMT 539:

Мотор: IMR M33/T четворотактен

Моќност: 30 kW

Квачило: двостепено

Кочници: Добош, механичка команда

Управувач: Механички или хидрауличен

Пневматици: предни 6-16, задни 11,2-28

Надворешни мерки: должина/ширина/висина – 3220 /1665 / 2200

Маса на тракторот:  2WD/1780, 4WD/1930

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close