fbpx
Вести

Во Кочанско ожнеани 70% од оризот

 

Земјоделците од Кочанскиот регион, зvo kochansko ozhneani 70 procenti od orizotабрзано ја завршуваат жетвата на оризовата култура, заради поволните временски услови кои има одат во прилог. Годинава се очекуваат просечни приноси по 5000 килограми од хектар. Досега жетвата е завршена на 70% од површините.

Веста преземена од Вечер

https://clipping.sette.com.mk/SetteMasterSystem/sette/clip/28a48ff-6b68-79a5-0231-400c11a

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close