Вести

Во ПЕ Кочани за субвенции аплицирале 3046 земјоделци

Во подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Кочани, за субвенции аплицирале 3046 земјоделци.

vo pe kochani za subvencii aplicirale 3046 zemjodelci

 

Во интервју за „Зелена Берза“ раководителот на ПЕ Кочани, Јордан Димитров не извести дека за млеко предадено во преработувачки капацитети 1 и 2 фаза се пријавиле 654 фармери.

За осигурување на примарно производство се пријавиле 20 фармери.

За финансиска поддршка за земјоделско и сточарско производство се пријавиле 3046 земјоделци.

Димитров истакна дека оваа година ПЕ Кочани има 100% исполнетост при пријавувањето на субвенции.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close