fbpx
ВестиМакедонија

Во пожар изгоре домот на Веловски од селото Цапари

Донирајте за семејството Веловски

Силен пожар вчера попладне, ја проголта  семејната куќа на Тане Веловски и неговиот татко во битолксото село Цапари. Во пожарот изгоре целиот кров и целата покуќнина, па сега синот и таткото  останаа без покрив над главата.
Соборниот храм Св Великомаченик Георги наhttps://www.facebook.com/%D0%9C%D0%9F%D0%A6-%D0%9E%D0%90-%D0%A1%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BC-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-Фејсбук објави жиро сметки каде битолчани можат да донираат за семејството Веловски.
 Парични средства може да се уплатат на следните сметки на име: Тане Веловски.
*Денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје
290500019985809
*Девизна сметка во Комерцијална банка АД Скопје
IBAN: МК07300307066458460
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2XBTB
Во Битола има можност да се донира дирекно во Fresh Up (во близина кај сатот веднаш над Грам), списокот за донации ќе го води Владимир Петров (077 728 694) во име на црковниот одбор од Цапари, со тоа што црковниот одбор зема за одговорнсот да ги предаде собраните донации, објавија од Соборниот храм во селото Цапари.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close