fbpx
Вести

За пет години до храна без штетници и отрови

 

za pet godini do hrana bez shtetnici i otrovi

Новата стратегија на фитосанитарната политика, која треба да се имплементира во наредните пет години, ќе допринесе да имаме многу големи придобивки, во кои спаѓа тоа  да имаме здрави растенија и производство на здрава храна, полесен извоз во Европа и светот на семињата и садниците, полесен пристап до регистрација на нови сорти и полесно добивање на здравствени сертификати.

Веста преземена од Дневник, поширока информација на линкот

https://clipping.sette.com.mk/SetteMasterSystem/sette/clip/fd62683-861d-a3a4-896c-cdee4a1

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close