fbpx
ВестиТоп вести

Закуп на државно земјоделско земјиште до три хектари

Вкупно на огласот се понудени скоро 700 хектари во 14 општини од кои поголемите површини се во Свети Николе 427, Штип 79, Берово 31 и во Битола 20 хектари.

zakup na drzhavno zemjodelsko zemjishte do tri hektari

 

Парцелите се наменски  за производство на добиточна храна, житни, фуражни и индустриски култури за период  до 15 години.

Максималната површина која може да се даде во закуп на еден учесник е 3 хектари доколку понудувачот има најмалку 5 глави говеда или 50 овци или кози и 20 свињи  и соодветен број на живина.

Изборот на најповолен понудувач се врши врз основа на највисока понудена годишна закупнина по хектар.

Почетната цена се утврдува во зависност од катастарската класа и местото каде што се наоѓа земјиштето. Огласот трае 30 дена.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close