вести

Заштитните мрежи во аграрот сеуште новина во Македонија

(Oвој напис е објавен на: февруари 27, 2017)

Додека во развиените земји се вообичаена практика кај нас заштитните мрежи се новина за нашите производители.

zashtitnite mrezhi vo agrarot seushte novina vo makedonija

 

Основната функција им е заштита од град и намалување од штетното УВ зрачење кое е се поизразено поради климатските промени.

Мрежата се користи за заштита од доцните пролетни мразеви највеќе кај овошките особено за праските и кајсиите.

Овие инвестиции преку европските претпристапни фондови од ИПАРД 2 програмата се субвенционираат со најмалку 60 проценти за набавените градежни материјали и за опремата.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close