fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМлад земјоделецОгласникРурален туризам

Зголемен бројот на свињи, кози и живина

Зголемување има кај бројот на свињите за 5,9 отсто, кај козите за 6,7 и кај живината за 11,8 проценти.

Според Државниот завод за статистика зголемување на бројната состојба на свињите е забележано во двата сектора. Зголемување има кај бројот на свињите за 5,9 отсто, кај козите за 6,7 и кај живината за 11,8 проценти.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close