fbpx
Вести

Зголемен прометот во трговијата со храна и горива

hrana

Прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун во јануари годинава бележи зголемување од 9,7 проценти номинално, а реално 6,4 проценти, објави Државниот завод за статистика.

Зголемување на прометот е забележан и кај непрехранбените производи освен гориво номинално за 12,3 проценти, а реално за 9,4 проценти и во трговијата на мало со автомобилски горива има зголемување номинално за 9,2 проценти, а реално за 6,6 проценти.


 

сител

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close