fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

210 милиони евра нови инвестиции за македонското земјоделство преку ИПАРД 3 програмата

Набавка на нова опрема, изградба или проширување на производствените капацитети, поддршка за туризмот и руралниот развој се само дел од проектите кои се поддржуваат во рамки на ИПАРД програмата.

210 милиони евра нови инвестиции за македонското земјоделство преку ИПАРД 3 програмата. Покрај обезбедените 97 милиони евра неповратни средства од ЕУ, тука влегува и кофинансирањето од страна на МЗШВ во висина од дополнителни 31 милион евра, како и 82 милиони евра инвестициски средства од страна на домашните корисници на оваа програма.
Набавка на нова опрема, изградба или проширување на производствените капацитети, поддршка за туризмот и руралниот развој се само дел од проектите кои се поддржуваат во рамки на ИПАРД програмата. Заеднички го модернизираме и развиваме македонското земјоделство, инвестираме и вложуваме во руралниот развој, со што ја подобруваме и придвижуваме економијата во нашата држава.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close