fbpx
Вести

9 милиони евра неповратни средства од Германија за водоснабдување

Македонија добива неповратни 9 милиони евра од Германија за подобрување на водоснабдувањето во јужниот регион.

Се работи за два проекти кои ќе се реализираат преку КВФ банката. Првиот проект вреден 4 милиони евра ќе се користи за подобрување на наводнувањето на земјоделските површини по јужниот тек на Вардар.

Вториот прокет вреден 5 милиони евра е наменет за подобрување на водоснадбувањето во општините Гевгелија и Кавадарци.

Во изминатиот период со германска поддршка подобрено е водоснабдувањето за околу 400 000 жители во повеќе општини во земјава.

Двата проекти ќе почнат да се реализираат во првиот квартал од 2018 година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close