fbpx
Вести

Анго-Вес купи акции во Жито Вардар

Жито Вардар АД увоз-извоз Велес преку Македонската берза информира дека акционерот Каранта ДОО Љубљана, Словенија која поседуваше 9.448 обични акции или 14,49% од вкупниот број на обични акции, на 27.01.2016 година ги продала на друштвото Анго-Вес ДОЕЛ Кавадарци.

ango ves kupi akcii vo zhito vardar

 

Со тоа нов акционер кој поседува над 5% од главнината на акциите со право на глас е  Анго-Вес, информираат од компанијата.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close