fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски-Финансиската поддршка која се нуди преку ИПАРД програматa е стимул за македонската преработувачката индустрија

Ко-финансирање на инвестицијата со 50% од вкупно направените трошоци преку ИПАРД II програмата

Финансиската поддршка која се нуди преку ИПАРД програматa е огромен стимул за македонската преработувачката индустрија.
Римес МС Доо е компанија од месната индустрија која се занимава со преработка на месо и месни производи.
Со ко-финансирање на инвестицијата со 50% од вкупно направените трошоци преку ИПАРД II програмата компанијата има набавено системска линија за полнење на колбаси и автоматска линија за врзување и затворање на колбаси.
Ова технолошко модернизирање е во вредност од 15.1 милиони денари, од кои 7.56 милиони се ко-финансирани од АФПЗРР преку европскиот фонд за земјоделство и рурален развој, објави Никица Бачовски директор на Платежнта агенција .
Можно е да е слика од внатре
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close