fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски објави-Има исплата за вештачки ѓубрива за 327 корисници во износ од 7.6 милиони денари

Бачовски уште потврдува дека продолжува со подготовка на исплатите за останатите мерки за финансиска поддршка за сточарско производство

Платежната агенција денеска исто така ја реализираше и исплатата од подмерката од Интервентниот фонд за набавени вештачки ѓубрива за 327 корисници со финансиска поддршка од 7.6 милиони денари.
-АФПЗРР продолжува со подготовка на исплатите за останатите мерки за финансиска поддршка за сточарско производство.
Во следниот период со засилена динамика ќе продолжи имплементацијата на програмите за директни плаќања и рурален развој, како и интервентниот фонд, како главни механизми за државна финансиска поддршка за агросекторот и домашното производство на храна, објави директорот Никица Бачовски.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close