вести

Бројот на говеда се зголемува, но не и бројот на овци

 

Според Државниот завод за статистика , бројот на говеда се зголемил во 2017 и тој изнесува 255.000 грла. Во 2012 година овој број бил 251.000 грла. Бројот на овци од 732.000 грла во 2012 се намалил на 725.000 во 2017. Кај свињите пак заележано е варирање на бројот на грла низ годините. Живината исто така го зголемила свото број и тоа од 1.776.000 во 2012 на 1.840.000 во 2017 годин.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close