ВестиТоп вести

„ЦРВЕНО ЗЛАТО“: Во оваа држава секоја втора малина е српска

Секоја втора малина која се продава во Шведска е од Србија, и затоа овие две земји сакаат да ја унапредат соработката.

Србија има голем потенцијал кој само делумно е искористен.

Двете земји ќе соработуваат на полето на агроиндустријата, прехранбената, машинскаат, металската, дрвената и индустријата за мебел.

Земјоделските производи Србија ќе ги пласира на шведскиот, но и на другите пазари во Скандинавија.


 

faktor.mk

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close