Денови на италијанска храна во Скопје

(Oвој напис е објавен на: November 28, 2017)

Секогаш кога ќе спомнеме италијанската кујна, првата асоцијација секогаш е на паста и пица. Сепак, италијанската храна има богата кујна, што е многу повеќе од тоа.

Познатата готвачка Катерина Чераудо, деновиве приготви најразлични кулинарски деликатеси, како дел од Italian Food Days кои се одржуваат од 24-ти до 30-ти ноември во Distrikt Bar & Kitchen. Таа има признание за најдобрата жена готвач за 2017 година од престижниот магазин „Michelin Guide“.