вестиСоветиТоп вести

ДОБИЕТЕ ГО НАЈДОБРОТОТО ОД СОФТВЕРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ АГРИВИ ФАРМ

(Oвој напис е објавен на: април 11, 2019)

Големата слика за земјоделството како застарена активност врз основа на чувство е драстично изменета. Со цел да ги подобрат своите бизнис перформанси и поефикасно да управуваат со растителното производство, земјоделците сè повеќе се вртат кон современите решенија Agtech, како што е софтвер за управување со фарма на Agrivi.

Како да се извлече најдоброто од Agrivi FMS?

Како комплетно решение за FMS кое им овозможува на фармерите да го планираат, следат и анализираат целиот процес на нивното производство, Agrivi обезбедува бројни можности за своите корисници. Сепак, многу од нив честопати прашуваат како да го извлечат најдоброто од платформата?

Еден од најважните аспекти овде е да ги дефинирате вашите сопствени очекувања од софтверот. На пример, на помалите фарми обично им се потребни само основни карактеристики за следење и анализа на сите активности на фарма, работници, машини и користење на ресурсите.

Од друга страна, големите фармерски компании честопати ќе бараат некои дополнителни функции, како што се прилагодувања и интеграции со ERP системот, прецизна земјоделска технологија, вклучувајќи ги и NDVI, технологијата со променлива стапка, временските станици, машините за земјоделство и другите системи од трети лица. Поради оваа причина, секој корисник кој сака да го извлече најдоброто од Agrivi FMS треба да биде свесен за сопствените потреби, како и за своите можности.

Друга важна работа е да откриеме како работи Agrivi и ги истражува своите можности. Agrivi е модерна платформа со кориснички интерфејс. Затоа, најдобриот начин за истражување на софтверот е со користење. За таа цел, сите земјоделци кои сакаат да го искористат најдоброто од Agrivi FMS треба да се пријават за бесплатен пробен чекор следејќи ги следниве чекори:

Поставете ја основата на нивната растителна продукција-

Ова може да се направи со внесување на се што е поврзано со фармата (т.е. полиња, работници, машини и сите предмети во нивниот инвентар, како што се ѓубрива, пестициди, гориво и сл.) во текот на внесувањето на повеќе ресурси.

Планирајте ја сезоната и почнете да ги следите сите активности на фармата-

Со цел да се утврди насоката на неговиот бизнис, земјоделецот треба да го планира својот принос и сите активности на фармата кои ќе бидат извршени во текот на целата сезона. Друг важен дел тука е водење евиденција за извршените активности на фарма, вклучувајќи ги работните часови, земјоделските машини и употребата на влез.

 

Внимавајте на анализата на фармата-

Анализата на целокупните податоци за фармата е една од најважните работи за сите земјоделци кои сакаат да го подобрат својот бизнис. За да постигнете подобри деловни резултати и да го извлечете најдоброто од Agrivi, се препорачува редовно да внимавате на анализата на фармата.

Преземете ја мобилната апликација-

Agrivi FMS е исто така достапен и на мобилен уред за Android и iOS. Земјоделците кои ја користат поддршката за мобилна апликација можат да управуваат со нивната фарма директно од полето со користење на офлајн режим. На тој начин, мобилната апликација служи како придружна алатка за веб апликацијата и им помага на земјоделците да останат на врвот на нивниот бизнис.

Сите корисници кои се регистрираат за бесплатен пробен период ќе добијат дополнителна поддршка од Центарот за помош на Agrivi и нашиот тим за поддршка на корисниците. Покрај тоа, секогаш можете да побарате краток демо-повик, како и упатство за видео водич.

 

Зелена берза

Тагови

Валентина Соколовска

Зелена берза – Гласот на земјоделецот Заедно со Вас, драги земјоделци, ја создадовме „Зелена берза“, како Здружение на земјоделци, како начин на заедничка работа преку кој ќе стигнеме до нашите јасни заеднички цели: да се слушне гласот на секој земјоделец, да размениме искуства, да создадеме услови во кои ќе можеме успешно да работиме, а земјоделскиот труд да добие соодветен приход. „Зелена берза“, постои за Вас, да ве поттикне, да ве информира, но и заеднички со Вас да се избори за квалитетно и исплатливо производство, за производи кои гарантирајќи квалитет ќе обезбедат сигурност, стабилност и добар профит. Визијата на најголемото, невладино и непрофитно, земјоделско здружение во Р. Македонија – „Зелена Берза“ е да прераснеме во здружение со илјадници членови, здружение со големо влијание врз законските норми кои го регулираат земјоделието и здружение кое ќе му даде глас на секој индивидуален земјоделец. Грб во тешките времиња и земјоделски промотор во добрите. Нашата мисија е да го промовираме македонскиот земјоделец, да градиме партнерски односи со производителите и со трговците, да создадеме заедница на македонските производители на храна која ќе ги претставува и ќе се бори за интересите на современето македонско земјоделие, во државата и странство. Приклучете ни се, бидете дел од нас. Раскажете ја вашата приказна, актуелизирајте го Вашиот проблем, презентирајте ја Вашата идеја, понудете добри совети. Ние сме тука, да го пренесеме Вашиот збор, да преземеме активности и заеднички да креираме успеси, што ни е силно потребно, на сите нас, кои директно или индиректно, сме дел од земјоделието. Успехот во оваа гранка, е успех на животот, зошто здравата храна е еден од клучните фактори за здрав живот, а земјоделецот е неговиот најважен столб. И нашиот месечник е олицетворение на вредностите кои ги застапува Зелена берза. Делењето на бесплатни примероци има за цел да го зголеми опсегот на гласот на земјоделците, заедно да ги решиме децениските земјоделски проблеми, натежнати врз сите нас. Заедно да го продолжиме патот кој започнавме да го трасираме. Креирајте го Вашиот весник, според Вашите желби и потреби. Ние сме тука за Вас. Редакцијата на нашиот и Ваш весник, Ви стои на располагање за споделување на Вашата приказна, Вашите совети и Вашето искуство во земјоделието. Контактирајте не на телефон 071 207 021, преку електронска пошта [email protected] или на страната на ФБ / Зелена Берза Срдечен поздрав, Вашата Зелена Берза

Слични написи

Back to top button
Close