fbpx
Вести

Експанзија на пчеларството во Србија

Пчеларството во Србија доживува експанзија и на секои 5.9 жители има по една кошница.

Кина за да се изедначи со Србија потребно е да има уште 220 милиони кошници.

Оваа земја има 6 милиони кошници за пчели, а Србија 1.2 милиони.

Пчеларите објаснуваат дека оваа година заедно со 2015 година биле најлоши години за пчеларите за период од 50 години.

Најпогодени се луѓето кои во последните 4 години почнале да се занимаваат со оваа дејност.

Српските пчелари оваа година имаат во просек 5 до 7 килограми мед по кошница.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close