fbpx
ВестиМакедонијаСоветиТоп вести

ENERGEN AQUA + MICROELEMENTI- АГРОУНИК ВИ ГО НУДИ СЕКОГАШ НАЈДОБРОТО!

ENERGEN AQUA + MICROELEMENTI влијае на изедначена апсорпција на хранливи материи од почвата, подобра фотосинтеза, ги елиминира симптомите на растението предизвикани од недостаток на микроелементи и хранливи материи, и го зголемува приносот на одгледуваните растенија. Може да се користи со препарати на база на бакар.

СОСТАВ

16% калиумови соли на хумински киселини, фулвокиселини и силициумови киселини, NPK, S, Ca, Mg, моносахариди (глукоза, фруктоза), аминокиселини (глутаминска киселина, глицин, аланин, метионин, лизин), полихидроксилни киселини (лимонска, млечна и пропионска) . Енерген Аква + МИКРОЛЕМЕНТИ содржи комплекс на микроелементи во хелатна форма (Fe, Mn, Mo, B, Zn, Cu, Co, Se и Si).

1. ПОЛЈОДЕЛСТВО (пченица, пченка, соја, сончогледи, шеќерна репка, тутун):

Под фолија: 0,25 л / ха, два до три пати во текот на сезоната на растење.

2. ЗЕЛЕНЧУК И УКРАСНИ РАСТЕНИЈА (домати, пиперки, краставици, зелка, и лиснат зеленчук) и сите видови цвеќиња:

1. Под фолија: 0,25 л / ха два до три пати за време на вегетацијата при производство на расад,

2. Преку уред за наводнување: 0,25 – 0,5 л / ха, неколку пати за време на вегетацијата.

3. ОВОШТАРСТВО И ЛОЗАРСТВО:

1. Под фолија: 0,25 л / ха на 800-1000 литри вода, 4-5 пати за време на вегетацијата

2. Преку уред за наводнување: 0,25 л / ха, неколку пати за време на вегетацијата.

Се користи сам или во комбинација со пестициди, како и со препарати база на бакар.

ПРИДОБИВКИ ОД УПОТРЕБА НА ПРОИЗВОДОТ

▪   ПОБРЗ И ПОДОБАР РАСТ И РАЗВОЈ НА РАСТЕНИЈАТА

  • ЈА НАМАЛУВА СОДРЖИНАТА НА НИТРАТИТЕ И ТЕШКИТЕ МЕТАЛИ ВО ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИ.
  • НАМАЛУВАЊЕ НА СТРЕСОТ ВО РАСТЕНИЈАТА ОО ГРАД, СУША И МРАЗ
  •  ПОДОБРА ИСКОРИСТЕНОСТ НА ХРАНЛИВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ЗЕМЈАТА
  • ЗГОЛЕМУВАЕ НА ПРИНОСИТЕ

 

Слични написи

Back to top button
Close