fbpx
Вести

Голем интерес во Кавадарци и Росоман за обука за ИПАРД поддршката и грант програмата за млади земјоделци

ipard

Голем е интересот кај кавадарчани и росоманци за обука за ИПАРД поддршката со субвенционирање на 60 проценти од инвестицијата, како и за програмата за грант за млади земјоделци од по 600 илјади денари, вели Драганчо Николов, советник во подрачната единица на Агенцијата за поттикнување на развојот во земјоделството од Кавадарци.

– Досега околу 500 земјоделци имаат обезбедено механизација со поддршка, а околу 80 млади добија грант за земјоделци, рече Николов.

Тој нагласи дека континуирано ги информираат сите заинтересирани околу новините и сите програми за поддршка. Истовремено, во просториите на Агенцијата им стојат на располагање со одговори за сите нивни прашања во областа на земјоделството.


 

бриф.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close