fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Холандија планира колење на 30 милиони грла добиток-прочитајте зошто?

Бројот на одгледуван добиток е 4 милиони говеда, 13 милиони свињи, 104 милиони живина, што го прави најголемиот европски извозник на месо.

За да се намали индустриското земјоделство се преземаат различни активности во кои предничи Холандија.

Како што пренесува Green Me, тоа ќе се постигне со колење на вишокот добиток, што е 30 отсто од вкупниот број.

Оваа земја има површина од 41.000 km², од кои една петтина е под вода. Покрај тоа, има најголем број на добиток во ЕУ по површина.

Бројот на одгледуван добиток е 4 милиони говеда, 13 милиони свињи, 104 милиони живина, што го прави најголемиот европски извозник на месо.https://kumanovskimuabeti.mk/holandija-planira-kolenje-na-30-milioni-grla-dobitok-poradi-klimatskata-kriza/

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close