fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Има пари за млекарите-Исплатени се 143.7 милиони денари за над 5.300 млекопроизводители

Висината на поддршкат изнесува 3,5 денари / литар за произведено и предадено кравјо млеко и 4,5 / литар за произведено и предадено овчо и козјо млеко.

Исплатени се 143.7 милиони денари за над 5.300 млекопроизводители за произведено и предадено кравјо, овчо и козјо млеко.
Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства – производители на кравјо, козјо и овчо млеко регистрирани како одгледувачи на говед а, овци и кози во Регистарот на одгледувалишта на одредени видови на животни и сопствено производство и го имаат предадено на регистриран откупувач на сурово млеко.
Висината на поддршкат изнесува 3,5 денари / литар за произведено и предадено кравјо млеко и 4,5 / литар за произведено и предадено овчо и козјо млеко.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close