вести

Индекси на цените во земјоделството, јули 2017 година

(Oвој напис е објавен на: август 16, 2017)

Според податоците на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), индексот на цените во земјоделството во јули 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 2.3 %, а кај аутпутот се бележи намалување од 8.7 %.

Во јули 2017 година, во споредба со јули 2016 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени
средства во земјоделството) изнесува 97.6, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.1.

Во делот аутпут, во јули 2017 година, во споредба со јули 2016 година, индексот на цените на растителното
производство изнесува 87.6, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 99.2.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close